Laudate Dominum Maig 2016

Viure d’amor… en clau de fidelitat

Santa Teresina, ANFE i les 40 Hores

LD_mayo_2016

Fa 121 anys –el 26 de febrer de 1895– santa Teresa de l’Infant Jesús vivia intensament les 40 Hores al seu convent carmelità de Lisieux. Tan intensament, que allí, davant el Santíssim Sagrament, abrusat el seu cor, va composar –d’una tirada– el sublim càntic Viure d’amor. Poc després, el juny d’aquell mateix any, en la solemnitat de la Santíssima Trinitat, feia l’acte d’entrega a l’Amor Misericordiós, «per poder estimar millor Déu per aquells que no el volen estimar». En el descobriment que Déu és essencialment Amor Misericordiós es fonamenta tota la seva espiritualitat.

Viure d’amor!!! Aquest serà el meu cel i el meu destí… I el va voler compartir amb nosaltres! Santa Teresina ens va acompaanyar la segona nit de vetlla de les nostres 40 Hores d’aquest Any de laMisericòrdia, que encetaven la llarga cadena barcelonina d’amor a Jesús Sagramentat durant el temps pasqual. La presència tangible de les relíquies signava la seva presència espiritual. Sense buscar-ho, vingué com el regal d’una de les seves roses d’intercessió que va prometre. La pressentíem molt a prop, unida als nostres cors i veus, en aquesta meravellosa simbiosi espiritual que és la comunió dels sants.

Viure d’amor, ha de ser també, ho és per vocació, el nostremés gran anhel. Aspiració possible, necessària… El Déu Amor que adorava, contemplava, amb qui vetllava santa Teresina, i que la impulsava a donar-se sense mida, és el mateix Déu Amor que tenim nosaltres tant a l’abast! D’Ell rebem gràcia sobre gràcia… La resposta clau és: fidelitat. Amor i fidelitat són inseparables Viure d’amor és navegar sense treva, diu Teresina. Que com ella poguem cantar: La caritat m’empeny, que ella infli la meva vela, visc d’amor!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.